-
UMJETNOST PRIPRAVLJANJA SAVRŠENOG ESPRESSA
Za pripravljanje najboljeg espressa nije dovoljno koristiti samo najbolju kavu. Potreban je talent i dobra priprema, zato što je pripravljanje kave umjetnost sama po sebi i kao takva ima svoja pravila. Academia Vergnano je nastala s ciljem da prenese znanje o pravilima, ekskluzivnim pripremama i umijeću spravljanja savršenog espressa koji će svaki bar činiti referentnom točkom za svakog ljubitelja kave.
-
Vrijednosti kojima se vodimo u Academiji Vergnano su one o tradiciji, iskustvu i predanosti u pripravljanju kave kao umjetnosti. Tečajevi koje Academija Vergnano nudi pružaju pregled od selekcije najboljih zrna zelene kave, preko tradicionalnih metoda sporog prženja svake pojedinačne sorte, do kvalitativne pripreme vrhunskih napitaka.
Početni tečaj nudi uvod u vještine koje bi barista trebao razviti. Namijenjen je početnicima s malo ili bez iskustva. Služi za edukativni uvod u svijet kave, demonstrirajući sve tehnike nužne za postavljanje i korištenje mlinaca za kavu, korištenje aparata za kavu i njihovog održavanja te mnoge male tajne pružanja vrhunske usluge.
Osnovni tečaj je namijenjen onima koji već vode posao te imaju bazično razumijevanje vještina potrebnih jednom baristi. Cilj ovog tečaja je objasniti procese od zelene kave preko prženja zrna te sveobuhvatnih tehničkih pregleda aparata za kavu.
Napredni tečajevi su kratki i praktični tečajevi vezani za najbolje izvedbe u prezentaciji šalice espressa. Njima se prezentira kako uvijek dobiti željeni rezultat LATTE ART-a ili kako napraviti savršeni cappuccino. Praktični dio je prepun demonstracija najboljih tehnika za stvaranje i ostvarivanje složenih kreativnih dizajna.